Bale: Idemo na EP da budemo prvi

Zvijezda Reala puna samopouzdanja

Bale: Idemo na EP da budemo prvi

Edmir Škorić

Velški reprezentativac Gareth Bale kaže da njegova reprezentacija na EP ide da bude prvak.

Velšani su po prvi put uspjeli da odu na Evropsko prvenstvo i, prema riječima zvijezde Real Madrida, u Francusku idu po zlato. 

"Ne idemo tamo da bismo samo učestvovali i bili broj. Idemo napraviti ozbiljnu stvar i pokušati osvojiti turnir. Iskreno vjerujem da uz malo sreće, ako budemo igrali kako znamo, možemo biti prvi. Zašto ne?", rekao je Bale za BBC Sport.

"Ako tamo ne idemo da budemo prvi, onda nema smisla da uopće i idemo. Želimo da se pokažemo svijetu, da testiramo sebe protiv jačih. Moramo sanjati velike stvari", dodao je Bale.

Vels igra u grupi s Engleskom, Slovačkom i Rusijom. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo jako tešku grupu, ali već sam objasnio što nam je cilj", poručuje Bale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.