Bale: Vels nikada nije bio bliži Evropskom prvenstvu

Vjeruje da Vels ide na Euro

Bale: Vels nikada nije bio bliži Evropskom prvenstvu

Edmir Škorić

Velški reprezentativac Gareth Bale vjeruje da će se njegova reprezentacija plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Bale smatra da je Vels trenutno bliži nego ikad da se domogne velikog takmičenja. Ubijeđen je da će on i suigrači iz reprezentacije biti na Euru u Francuskoj.

Podsjećamo, Vels je u grupi B kvalifikacija zajedno s našom reprezentacijom, a susret u Cardiffu između Velsa i BiH završen je rezultatom 0:0.

“Za mene bi to bio konačni uspjeh. Niti jedna druga ekipa Velsa nije bila sposobnija da ode na Evropsko prvenstvo. Bilo bi zaista nevjerovatno postignuće da odemo u Francusku”, kazao je Bale, koji smatra da bi to bio uspjeh kao i 10. naslov Lige prvaka s Realom.

“Definitivno bi to bilo jednako uspjehu kao i osvajanje La Decime. Krenuli smo dobro, pobijedivši Kipar i odigravši 0:0 s BiH. Definitivno se možemo kvalifikovati na EP. Meni je velika čast što igram za ovu zemlju. Volim igrati za Vels i predstavljati ga”.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osvrnuo se na nadolazeći susret s Belgijom. “Pritisak? Ne, nije na nama, već na Belgiji, koja je četvrta na svijetu”.

Vels je lider u grupi B sa sedam bodoav, dok Izrael ima šest, Belgija četiri, Kipar tri, BiH dva i Andora, koja nema bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.