Bale: Željeli smo tri, ali bod protiv Bosne je vrlo dobar
Foto: epa.eu

Najbolji velški fudbaler nakon meča

Bale: Željeli smo tri, ali bod protiv Bosne je vrlo dobar

Reprezentacija Velsa remijem od 0:0 protiv fudbalske selekcije naše zemlje stigla je do svog četvrtog boda u kvalifikacija za EURO 2016, te razvoj situacije u kvalifikacionoj grupi B posmatra sa prvog mjesta.

Velšani su mogli izgubiti, možda su mogli i pobijediti da Asmir Begović u finišu, sjajnom intervencijom, nije odbranio udarac najboljeg velškog fudbalera Garetha Balea.

"Mogla su biti i tri boda, ali mislim da smo pokazali sjajan karakter i timski duh i da smo ostavili srce na terenu. Bio je to jedan vrlo dobar timski nastup, ostavili smo 'ožiljke' na terenu. Ipak, protiv jednog vrlo dobrog tima jedan bod je veoma dobar", rekao je najskuplji svjetski i velški fudbaler, Gareth Bale.

Bale je imao dobru šansu, ali Bosna i Hercegovina na golu još boljeg Asmira Begovića. Naš "ministar odbrane" sjajnom paradom je sačuvao svoju mrežu i uskratio gol i slavlje najboljem igraču domaćeg sastava.

"Mislio sam da će onaj posljednji udarac završiti u golu, ali je golman sjajno reagovao. Možda sam malo razočaran što nismo osvojili tri boda, ali ni bod protiv ovako dobrog tima nije loš", priznao je Bale, dok mu je iza leđa prolazio selektor BiH Safet Sušić.

Iako se grupa nakon izvlačenja činila kao jako teška, i to i dalje jeste, Bale smatra da su on i njegovi saigrači pokazali karakter, ali se zahvalio i navijačima na sjajnoj podršci, gotovo punom stadionu.

Već u ponedjeljak Velšane očekuje Kipar, a pred ovaj duel velški Zmajevi imaju tri boda više u odnosu na bosanske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi i u to utakmici želimo pobijedi. Željeli smo i večeras ali nismo uspjeli", rekao je na kraju najpopularniji reprezentativac Velsa Gareth Bale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.