Balić ranim golom donio Sarajevu tri boda protiv Olimpica

Bordo tim slavio minimalnu pobjedu

Balić ranim golom donio Sarajevu tri boda protiv Olimpica

E. Škorić

Sarajevo je u posljednjem meču devetog kola s 1:0 savladalo ekipu Olimpica.

Bordo tim je zbog svega bio veliki favorit uoči duela s Olimpicom, no gosti sa Otoke su u ovom malom gradskom derbiju pružili dobar otpor, pa su pretrpjeli lakši poraz.

Samo što je počeo meč, domaćin je stigao do vodstva. Rustemović je izveo slobodni udarac iskosa s desne strane, Crnkić je bio u duelu s nesigurnim Dujkovićem, lopta se odbija na kraju do Balića, kome je ostao lakši dio posla - loptu gurnuti u prazan gol.

Gol domaćeg je postignut iz sumnjive pozicije, pošto se čini da je Crnkić prilikom centaršuta Rustemovića bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je sudija odlučio pokazati na centar.

U 15. minuti Ćetkovićev udarac je izblokiran, a nakon toga je uslijedio jedan dosadniji period igre. Tek u 40. minuti kakav-takav pokušaj Vrdoljaka za goste, ali je Pavlović lako zaustavio njegov pokušaj.

U samoj završnici prvog dijela Ahmetovićev udarac glavom odlazi pored gostujućeg gola. 

Nekoliko sjajnih šansi u nastavku. U 53. minuti Ćetković iz dobre pozicije, s nekih 15 metara, puca preko gola Olimpica, a u 57. minuti stopostotna šansa za Vukove. Karić majstorski upošljava Pehara, ovaj izašao sam na gol Pavlovića, no nije uspio da ga matira.

Već u narednom napadu Hebibović ide sam prema Dujkoviću, oklijeva, pa puca preko gola. Konfuzija u odbrani Saraejva u 65. minuti, Lelić je mogao da izjednači, ali Pavlović je opet bio uspješan.

Petnaest minuta prije kraja bomba Novakovića, golman Olimpica brani. U 78. minuti još jedan opasan napad gostiju, ali je udarac pomalo sebičnog Mahovića blokiran. U 88. minuti Ćetkovićev projektil završava na staviti gola Olimpica, te je ostalo 1:0.

Nakon devet kola, Sarajevo ima 16 bodova, a drugom vezanom pobjedom dospjelo je na drugu poziciju. Olimpic je na dnu sa četiri boda. 

Sarajevo - Olimpic 1:0 (Balić 2)

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Crnkić, Hebibović, Balić, Radovac, Ćetković, Ahmetović, Ivetić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Dujković, Regoje, Kobiljar, Karić, Milović, Rastoka, Lelić, Isić, Pehar, Vrdoljak, Zolj.


Sarajevo-Olimpic 1:0 by goloviliga
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi