Otišli na iftar nakon poraza, a onda utrčali huligani i počeli ih tući, pa razbili sav inventar

Haos u restoranu u Turskoj

Otišli na iftar nakon poraza, a onda utrčali huligani i počeli ih tući, pa razbili sav inventar

Endin Čaušević

Fudbaleri Balikesirspora poraženi su jučer na gostovanju od Usakspora (2:0) i nalaze se pred ispadanjem u četvrti rang turskog fudbala što je izazvalo bijes i nezadovoljstvo njihovih navijača. Navijači Balikesira napravili su skandal u jednom od restorana u kojem su iftarili igrači njihovog kluba nakon utakmice.

Balikesirspor se nalazi već nekoliko godina u izuzetno teškoj situaciji i čini se da će od iduće sezone ovaj klub igrati u čak četvrtom rangu turskog fudbala.

Jučer se igrao derbi direktnih konkurenata za opstanak Usakspora i Balikesirspora, a na kraju domaći klub je slavio sa 2:0 i uspio da izađe iz opasne zone nakon 31. kola ovog ranga takmičenja.

Usakspor je do pobjede došao u drugom poluvremenu, a golove za ovaj klub zabili su Barik i Teksen.

Balikesirspor je imao podršku grupe svojih navijača na ovom meču koji su bili bijesni i razočarani nakon novog poraza. Na kraju meča pokušali su čak utrčati na teren i obračunati se s igračima, ali ih je policija zaustavila i udaljila sa stadiona.

Oglasi

Međutim, niko ni slutio nije da navijači planiraju da se svejedno suprostave igračima ovog kluba. Dok su igrači Balikesirspora bili na iftaru u jednom restoranu grupa tih navijača je utrčala u restoran i napravila pravi haos.

Prvo su se počeli verbalno raspravljati s igračima i kriviti ih za očajne rezultate, a onda je sve preraslo u totalni haos. Došlo je do žestoke tuče, a inventar u restoranu je skoro uništen.

Ono što je najgore da se radi većinom o mladim igračima, te tu ima svega nekoliko iskusnijih. Oni mlađi su uplašeno gledali haos kojeg su napravili navijači, dok su oni iskusniji odlučili da ih brane i obračunaju se s njima.

Došlo je do opšte tuče, a potom su se vidjele na snimku kako lete stolice, tanjiri i escajg. Srećom vlasnici restorana brzo su pozvali policiju koja je došla u restoran i uspjela da smiri strasti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ono što je mnogima poražavajuće i neshvatljivo jeste da se sve dešavalo u vrijeme iftara, te igrači Balikesirspora nisu bili jedini koji su iftarili u tom restoranu u to vrijeme, ali huligani nisu imali uopšte obzira prema njima.

Snimci koji su se pojavili na Twitteru su zgrozili javnost, te se za huligane koji su uhapšeni već sada traže žestoke kazne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi