Bruka Sergeja Jakirovića i Dinama na Kosovu
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Katastrofa Modrih

Bruka Sergeja Jakirovića i Dinama na Kosovu

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb poražen je u 2. kolu Konferencijske lige na Kosovu od ekipe Ballkanija s 2:0. Veliko je to iznenađene i težak udarac za Sergeja Jakirovića i njegove izabranike.

GNK Dinamo Zagreb razočarao je večeras svoje navijače. Tim Sergeja Jakirovića šokantno je poražen od kosovskog prvaka Ballkanija rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme ovog meča nije ponudilo previše lijep fudbal. Ballkani je imao opasnije situacije pred golom Modrih, no nije tu bilo onih istinskih prilika.

A onda u 44. minuti šok za goste. Zyba izbacuje dinamovu odbranu, lopta dolazi do Kreyziuja, a ovaj postiže pogodak za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a gosti iz Zagreba u nastavku utakmice su dominantni terenom. Napravio je trener Sergej Jakirović i izmjene pokušavajući razmrdati ekipu, no na terenu je sve izgledalo veoma loše.

Oglasi

Imao je hrvatski prvak određenih pokušaja prema protivničkom golu. Međutim, nije tu bilo završnog udarca koji bi ugrozio gol Ballkanija koji se veoma dobro branio.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 83. minuti meča. Dinamo je poklonio drugi pogodak domaćem timu za eksploziju oduševljenja na stadionu Fadil Vokkri u Prištini.

Veliku grešku napravio je Šutalo, Walid Hamidi mu je ukrao loptu i zatim je savladao Nevistića za velikih 2:0.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1709999208114114686[/twitter]

To je bio i konačan rezultat susreta. Dinamo je u ovom meču bio posve nevidljiv i tim je očigledno u velikom problemu jer je prije nekoliko dana poražen i u velikom derbiju protiv Hajduka s 1:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 2. kolo:

Ballkani - Dinamo 2:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Gasi se taj klub. Kreće vladavina hajduka u komsiluku
7 0
xX_Bosnian_Bull_Xx
Nek bosanci idu slaviti sa albancima uz njihovu muziku! Haha
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi