Balotelli hoće na EP, a poručuju mu: Gledaj na TV-u!

Selektor Italije odgovorio napadaču Milana

Balotelli hoće na EP, a poručuju mu: Gledaj na TV-u!

Endin Čaušević

Reprezentacija Italije narednog ljeta igrat će na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Napadač Milana Mario Balotelli izjavio je danas da jedva čeka da zaigra na Evropskom prvenstvu, ali je brzo dobio odgovor selektora Italije Antonija Contea.

"Šta jedva čeka? Da gleda na TV-u EP? Sve je do njega, kao i do ostalih igrača da se dokažu i da se na kraju nađu na spisku", rekao je Conte.

Selektor Italija priznao je da nije oduševljen formom Balotellija u posljednje vrijeme.

"Mora se ponovo dokazati, ali se baš mora dokazati da bi zaslužio poziv u repreentaciju. Ne zatvaram vrata nikome, još pet mjeseci ima da dokaže da zaslužuje poziv", dodao je Conte.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija je danas saznala svoje protivnike u grupnoj fazi EP-a. U grupi sa Italijanima su Belgija, Švedska i Republika Irska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.