Balotelli i Ocampos odveli Marseille do velikog preokreta

Ligue 1, 24. kolo

Balotelli i Ocampos odveli Marseille do velikog preokreta

Marseille je nakon dva vezana ligaška poraza (Lille, Reims) sada uspio vezati i dva trijumfa. Nakon pobjede nad Bordauxom u prošlom, večeras je Marsille u 24. kolu Ligu 1 kao gost savladao Dijon rezultatom 1:2.

Ipak, nije dobro počelo za Marseille pošto je Dijon prvi stigao do vodstva.

Igrala se 18. minuta kada je Jordan Marie stigao do lopte koju je prethodno odbio golman gostiju Mandanda i pospremio ju iza njegovih leđa za 1:0.

Marseille u prvom poluvremenu nije uspio uvratiti, ali jeste u nastavku.

Mladi Lopez je ubacio loptu iz kornera, Thauvin ju je samo malo zakačio glavom, a ona je stigla do Marija Balotellija koji se uspio snaći i u 56. minuti poravnati na 1:1.

Marseille je u 73. minuti stigao do potpunog preokreta. Ocampos je napravio sjajan prodor po desnom boku, fantastično se oslobodio svog čuvara i postigao lijep gol za 1:2.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Marseille stigao do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Garcijini izrabranici su ovom pobjedom barem nakratko preskočili Montpellier i Strasbourg i sada su na petoj poziciji sa 37 bodova. Ipak, imaju i dvije utakmice više u odnosu na dvije pomenute ekipe.

Dijon je ostao na 16. poziciji sa 20 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi