Balotelli napao Alvesa zbog izjave o Astorijevoj smrti

Brazilac izazvao zgražanje

Balotelli napao Alvesa zbog izjave o Astorijevoj smrti

U sportskoj javnosti puno prašine je podigao komentar Danija Alvesa na pitanje o preminulom italijanskom fudbaleru Davideu Astoriju.

Mnogi fudbaleri širom svijeta oplakuju prerani odlazak fudbalera, naročito oni koji su imali priliku igrati s njim, no ne suosjećaju se svi jednako. To je pokazao i prvotimac PSG-a Dani Alves, koji je, između ostalog, izjavio da u svijetu dnevno umire hiljadu djece i da ne dobivaju dovoljno pažnje, a jednako su važni.

Svojom izjavom Brazilac je izazvao puno reakcija, a među onima koji su ga kritikovali je i Mario Balotelli.

"To što je rekao je krivo, mogao je to zadržati za sebe u tom trenutku. Trebao je samo izraziti sućut, i to je to. Ne možete to reći kada neko umre", kazao je Balotelli, pa dodao:

"Iako smo svaki mjesec podvrgnuti pregledima, ovo se opet dogodilo. Strašno je razmišljati o tome, jer je bio u krevetu i bio navodno dobro. Previše lagano je otišao u nebo."

Sahrana Astorija biće održana u četvrtak u čuvenoj Crkvi Santa Croce u Firenci gdje su, pored ostalih, sahranjeni i velikani poput Michelangela, Leonarda da Vincija i Galilea Galileja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi