Našao mu idealan klub: "Ko god ga dovede to će biti bagatela za njih"

Raiola o Balotelliju

Našao mu idealan klub: "Ko god ga dovede to će biti bagatela za njih"

E. Čaušević

Italijanski napadač Mario Balotelli na kraju ove sezone bit će slobodan igrač jer mu ističe ugovor sa Nicom, a nekadašnji napadač Milana i Intera ne želi produžiti saradnju sa francuskim klubom.

Balotelli je s Nicom potpisao dvogodišnji ugovor i brzo je izrastao u lidera ove ekipe. To jasno znaju u francuskoj ekipi i pokušavaju na sve načine nagovoriti italijanskog napadača da ostane i da potpiše novi ugovor na dvije sezone.

Međutim, Balottelijev agent Mino Raiola potvrdio je da Balotelli ne želi ostati u Nici i da će na ljeto ponovo promijeniti klub. Nekadašnji napadač Intera, Milana, Manchester Cityja i Liverpoola ima nekoliko zanimljivih ponuda, a sve su šanse da će se vratiti u Seriju A.

"Sada je svima jasno da će klubu koji odluči dovesti Balotellija na ljeto dobiti nevjerovatnu 'bagatelu' jer će on doći kao slobodan igrač. Vjerujem da bi za njega idealan klub bio Napoli jer Maurizio Sarri zna kako se treba postaviti. On je fantastičan napadač i Napoli je pravi klub za njega", rekao je Raiola, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Neki fudbaleri se boje doći u Napulj, ali toga nema kod Balotellija. Mario ne bi imao problem s pritiskom navijača jer je već igrao u najvećim klubovima na svijetu. Strast i huk s tribina mu samo donose veći motiv, baš kao i Ibrahimoviću".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi