Balotelli napušta Evropu: "Za naše navijače će značiti kao da je Diego Maradona"

Pregovori i dalje traju

Balotelli napušta Evropu: "Za naše navijače će značiti kao da je Diego Maradona"

Endin Čaušević

Italijanski napadač Mario Balotelli ostao je bez kluba nakon što je Brescija ljetos odlučila da raskine saradnju s njim.

Balotelli je ponovo bio nestašan van terena što čelnici Brescije nisu željeli da trpe i odlučili su da raskinu ugovor. Super Mario je još uvijek bez kluba jer za njega interes više nije ni približan kao prethodnih sezona.

U posljednje vrijeme se najviše špekuliše o tome da će Balotelli karijeru nastaviti van Evrope i to u Brazilu. Interes za njega pokazao je Vasco De Gama, te su pregovori već u toku.

Direktor ovog kluba Fabio Cordella izjavio je da još uvijek nije postignut zvaničan dogovor, te da ne želi da žuri s bombastičnim objavama. No, kako stvari stoje Balotellija ćemo uskoro vidjeti na terenima u Brazilu, a Cordella je objasnio kakav značaj će to biti za ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On želi da dođe ovdje i nemojte zaboraviti da je Vasco nakon Real Madrida klub s najviše trofeja na svijetu. Ne vjerujem da Mario dolazi kako bi pravio neke gluposti u Riju, želi da dođe i oživi karijeru. Nadam se da ćemo 15. januara ozvaničiti sve ovo jer bi on za naše navijače u ovom trenutku značio kao Diego Maradona", rekao je Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi