Balotelli pretjerao s kilogramima, Mancini ga poslao na tribine

Razočarani i u Nici

Balotelli pretjerao s kilogramima, Mancini ga poslao na tribine

Kontroverzni italijanski napadač Mario Balotelli je, po običaju, uvijek u centru pozornosti.

U minulom prijelaznom roku Balotelli se povezivao s brojnim klubovima, međutim na kraju je odlučio ostati u Nici, a sezonu koja mu je predstoji očigledno nije ozbiljno shvatio.

Tamošnji list L'Equipe objavio je kako je Balotelli na odmoru pretjerao, pa je na prvi trening nakon povratka u Nicu došao težak čak 100 kilograma, što je za 12 više nego ranije.

Zbog cijele situacije trener Patrick Viera je poslao Balotellija na invidualni režin skidanja naslaga, no italijanski napadač je još daleko od idealne kilaže. Vidjelo se to i na utakmici protiv Poljske koja je za njega bila jedna od najlošijih u dresu Italije, a to je dovelo i do Mancinijevu odluke da ga za susret s Portugalom smjesti na tribine. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi