Sacchi: Balotelliju nedostaje inteligencije

Legendarni trener se obrusio na mladog napadača

Sacchi: Balotelliju nedostaje inteligencije

E. Škorić

Legendarni italijanski trener Arrigo Sacchi kritikovao je igru italijanske reprezentacije protiv Poljske, ali i istakao da Mariju Balotelli "nedostaje inteligencije".

Italija i Poljska jučer su odigrali 1:1 u okviru Lige nacija, a Balotelli je igrao 61 minutu. Nije se baš proslavio, ali selektor Roberto Mancini mu vjeruje.

"Rekao bih da je nogomet timski sport. Potrebno je nekoliko ideja u nogometu, ali moraju biti jasne. Nogomet je kolektivna igra, ali inteligencija je bitna. Uvijek bih birao inteligentnije igrače", rekao je Sacchi, dodavši:

"Potrebni su igrači koji su velikodušni, strastveni, profesionalni. Svako ima automobil, ali potrebno je gorivo da bi se automobil kretao. U nogometu je gorivo inteligencija, strast i profesionalizam".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Šta bi onda trebao da kažem Balotelliju ako se stvari lome, a on se ne trudi i ne drži plana?", poručio je Sacchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi