Balotelli se verbalno sukobio sa Zvonimirom Bobanom

Žestoka reakcija napadača Milana

Balotelli se verbalno sukobio sa Zvonimirom Bobanom

Prvoj zvijezdi Milana Mariju Balotelliju nije dobro pala izmjena na sinoćnjem derbiju protiv Rome na Olimpicu. 

Trener Milana Clarence Seedorf izveo je iz igre Balotellija dvadesetak minuta prije kraja derbija protiv Rome (Milan uzgubio 2:0) nakon što se Super Mario sukobio tokom utakmice sa saigračem Adelom Taarabtom. 

Nakon nervoze koju je pokazivao tokom cijele utakmice Balotelli se loše ponašao i u studiju Sky Sportsa nakon utakmice kada se obrušio na komentatore Giancarla Marocchija i legendu Milana Zvonimira Bobana. 

''Ne znam zašto sam zamijenjen, ali ako u studiju tvrde da nisam vrhunski igrač, mora da je zbog toga. Uopšte me nije briga je li ovo u redu ili nije, nikada za sebe nisam rekao da sam vrhunski igrač". 

"Trebat će vremena da postanem svjetska klasa, a razlozi zašto to nisam postao nisu oni za koje vi mislite. Svaka utakmica je drugačija i ako nisam bio blizu pogotka večeras, za to postoji razlog". 

"Uvijek pričate samo o meni, kada Milan pobjeđuje Mario je sjajan, kada Milan gubi Mario je kriv. Ne trebam vaše kritike, sam svoju igru procjenjujem sam", rekao je napadač Milana koji se naljutio na Marocchijevu konstataciju da se nije dobro kretao. 

"Ko to kaže? Marocchi? On nema pojma, on ne razumije fudbal", oštro je odgovorio Balotelli, a nakon toga se obrušio i na Zvonimira Bobana koji je rekao kako Balotelli mora biti više samokritičan ukoliko želi postati veliki igrač. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne trebam tvoje kritike", poručio je Mario Balotelli bivšem asu Milana i kapitenu reprezentacije Hrvatske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.