Baltić: Vjerujem u uspjeh juniorske i seniorske selekcije u drugom dijelu sezone

Kapiten juniora NK Travnik za SportSport.ba

Baltić: Vjerujem u uspjeh juniorske i seniorske selekcije u drugom dijelu sezone

S. Mlaćo

Juniori NK Travnik prvi dio sezone u Omladinskoj Premijer ligi okončali su na 13 mjestu. Za nešto više mladim Vezirima nedostajalo je i sportske sreće, ali u klubu sa Pirote vjeruju da će izboriti opstanak te i naredne sezone igrati najjači rang za juniore u BiH.

Optimista je i talentovani kapiten juniorske selekcije NK Travnik Šaćir Baltić.

"Mislim da smo pokazali da smo ozbiljna ekipa, a naravno moglo je to i bolje. Bilo je utakmica gdje smo lako ispustili bodove i sigurno da ostaje žal za tim. Mi se ipak moramo okrenuti novoj polusezoni i što prije osigurati opstanak u najelitnijem rangu takmičenja. Vjerujem u ekipu, svoje saigrače, te sam siguran da ćemo dati maksimum svaku utakmicu da ostvarimo cilj", kazao je Baltić.

Zadovoljan je svojim igrama, svjestan da se radi o veoma kvalitetnom takmičenju sa mnogo jako kvalitetnih igrača koji predstavljaju budućnost bh. nogometa.

"Što se tiče mojih igara, prilično sam zadovoljan, međutim može to i bolje. Moram da nastavim sa radom još više i još upornije kako bi ostvario svoj cilj u budućnosti. Naravno da nije lako igrati u najjačem takmičenju u državi, ima tu mnogo dobrih ekipa, ali mislim da i mi imamo kvalitet i da ćemo to pokazati u drugoj polusezoni".

Baltić priliku dobija i u prvom timu NK Travnik koji će u drugom dijelu pokušati izboriti plasman u Prvu ligu FBiH.

"Igranje za seniorski tim mi jako puno znači i sigurno da je to veliki podstrek za budući rad".

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Vjeruje da će se na Piroti naredne sezone igrati Prva liga FBiH.

"Vjerujem u ostvarenje cilja. NK Travnik je dugogodišnji premijerligaš, klub sa tradicijom i mjesto mu je u višem rangu. Imamo kvalitet za to i vjerujem da ćemo na kraju sezone slaviti", jasan je bio Baltić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi