Mediji ga "sahranili", a on pravi ekipu za narednu sezonu: Mourinho pronašao zamjenu za Balea
FOTO - EPA

Mediji ga "sahranili", a on pravi ekipu za narednu sezonu: Mourinho pronašao zamjenu za Balea

A. Beganović

Iako se nakon ispadanja u osmini finala Evropa lige od Dinama špekulisalo o odlasku Josea Mourinha s klupe Tottenhama, sve je izvjesnije da od toga neće biti ništa.

Naime, Jose Mourinho je počeo slagati ekipu za narednu sezonu što sugeriše da će i u narednoj sezonj predvoditi popularne Pijetlove.

Na vrhu liste želja portugalskog stručnjaka je francuski napadač Lilla, Jonathan Bamba, kojeg Mourinho vidi kao idealnu zamjenu sa Garetha Balea koji će se na kraju sezone vratiti u Real.

Još uvijek nije poznato za koliko novca je Lille spreman pustiti Bambu, no otočki mediji tvrde da Tottenham neće štediti te da će učiniti sve kako bi ga doveo u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ovoj sezoni Bamba je za Lille u prvenstvu odigrao 30 utakmica, postigao je šest golova kojima je dodao devet asistencija.

Osim za Lille u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Sant-Etienne, Paris, Sint-Truiden i Angers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi