Banana i Bahoken donijeli Kamerunu pobjedu

Kamerunci su pobjedom krenuli na Afričkom kupu nacija

Banana i Bahoken donijeli Kamerunu pobjedu

S. Pašalić

Reprezentacija Kameruna je u utakmici 1. kola grupe F na Afričkom kupu nacija savladala Gvineja Bisau sa 2:0.

Kamerunci su bili favoriti u ovoj utakmici, ali je prvu bolju priliku imala Gvineja Bisau kada je u 12. minuti Pele dobro šutirao, alopta je otišla malo iznad prečke.

Nakon toga je Kamerun zaigrao nešto bolje, a u 32. minuti Christian Bossogog je imao sjajnu priliku, ali je katastrofalno šutirao.

U drugom poluvremenu Kamerun je puno bolje otvorio, a u 67. minuti Yaya Banana je nakon izvedenog kornera najbolje skočio i poslao loptu u mrežu za vodstvo od 1:0.

Samo dvije minute kasnije igrač Gvineje Bisau je loše reagovao u svom šesnaestercu, lopta se odbila do Stephanea Bahokena koji je pogodio za 2:0.

U 74. minuti Gvineja Bisau je mogla smanjiti rezultat, ali je Piqueti pogodio stativu. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je ostalo 2:0 za Kamerun.

Drugu utakmicu u ovoj grupi će odigrati Gana i Benin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi