Kenijskom Paulu Pogbi je 26 godina, ali mu to više niko ne vjeruje
Foto: EPA / Twitter

Nakon što je "fazonirao" bradu

Kenijskom Paulu Pogbi je 26 godina, ali mu to više niko ne vjeruje

Bliži se početak Afričkog kupa nacija. Prvenstvo "crnog kontinenta" otvara se u petak duelom Egipta i Zimbabvea u Kairu, a to će biti samo početak uzbuđenja.

U danima koji slijede moći ćemo uživati u mnoštvu zanimljivih utakmica, a u nedjelju bi na teren trebao i junak ove priče - Joash Onyango.

Naime, njegova Kenija će tada odmjeriti snage sa Alžirom.

Reprezentacija Kenije još nije ni otputovala za Egipat, a Onyango je već privukao veliku pažnju - prije svega na društvenim mrežama.

Onyango, kojeg su prozvali kenijskim Paulom Pogbom (iako je defanzivac) se odlučio za zanimljiv "modni" dodatak za predstojeći Afrički kup nacija.

Naime, on je poput nekih afričkih zvijezda prije njega (El Hadji Diouf, Rigobert Song...) odlučio ofarbati svoju bradu u gotovo bijelu boju, posebno za prvenstvo Afrike.

Međutim, od trenutka kada su se Onyangove fotografije sa bijelom bradom pojavile na internetu, počele su i reakcije na iste.

Defanzivac kenijskog Gor Mahia sa bijelom bradom djeluje doslovno kao starac iako mu je, zvanično, 26 godina - baš kao i Paulu Pogbi.

Naime Joash Onyango je, prema podacima koji se mogu pronaći na Transfermarktu, rođen 31. januara 1993. godine. Ipak, nakon što se odlučio za bijelu bradu, mnogi u to više ne vjeruju...

Top Komentari

Salgijica
Kad bi sarajevo sad skautiralo kojeg igraca na afc-u. Al nece, slab skauting skroz. Amaterski klubovi. Crnci su bolji igraci od bjelaca
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi