Banjalučki Borac izabrao novog trenera

Nakon što je otpao Krunić

Banjalučki Borac izabrao novog trenera

Za novog šefa stručnog štaba FK Borac bit će imenovan Željko Vranješ.

Čelnici kluba iz Banjaluke su proteklih dana tražili domaće rješenje nakon otkaza Vuletu Trivunoviću i u prvi plan su isplivala tri imena - Branislav Krunić, Velimir Stojnić i Željko Vranješ.

Budući da se  Krunić zahvalio na ponudi, želeći da ostane u Željezničar Sport Teamu, čelnici Borca odlučili su se za Vranješa koji bi sutra trebao i zvanično biti imenovan. Ovom stručnjaku to će ujedno biti povratak na kormilo Velikana iz Platonove, a proteklih mjeseci bio je zaposlen u omladinskom pogonu. 

"Razgovarali smo sa nekoliko kandidata i odlučili smo se za Vranješa. Sutra će biti službeno predstavljanje. Radi se o našem kadru, treneru sa profi licencom koji nikad nije dobio pravu priliku i uvjereni smo da je u ovom trenutku on najbolji izbor", kazao je potpredsjednik kluba Vico Zeljković, te dodao:

"Polako slažemo i igračku križaljku. Utakmica sa Krupom nam je pokazala da imamo dobru okosnicu, ali i da će nam trebati nekoliko igrača ukoliko želimo igrati značajnu ulogu u Premijer ligi. Mislimo da smo na dobrom putu i da ćemo vratiti Borac na mjesto koje mu pripada, odnosno vrh bh. fudbala."

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podsjetimo, banjalučki klub je još prije nekoliko kola obezbijedio titulu prvaka Republike Srpske i povratak u BHT Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije