Banvit bolji od Budućnosti, sedam poena Bajramovića

Banvit bolji od Budućnosti, sedam poena Bajramovića

Midhat Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti poraženi su večeras u 2. kolu Eurocupa na gostovanju kod Banvita rezultatom 89:80.

Budućnost je odigrala jako dobro prvih deset minuta, nakon kojih su imali četiri poena prednosti 22:18, no Banvit je razbio crnogorskog prvaka u drugoj četvrtini 30:20,  te se na odmor otišlo sa šest razlike za domaći tim 48:42.

U nastavku susreta Budućnost je prijetila, ali je Banvit uspio održati prednost, koju su na kraju u posljednjoj dionici povećali na devet poena 89:80.

Vladimir Štimac je sa 17 poena i devet skokova predvodio Banvit, a isti broj poena je ubacio i Chuck Davis. Bivši bh. reprezentativac Kenan Bajramović je ubacio sedam poena. Kod Budućnosti Popović je ubacio 16, a Vitkovac 15 poena.

U duelu grupe J, Valencia je kao gost slavila protiv Nymburka 82:77.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.