Baptista se vratio iz penzije i potpisao za klub iz Rumunije

Vraća se na teren

Baptista se vratio iz penzije i potpisao za klub iz Rumunije

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Julio Baptista odlučio je da se vrati iz penzije i nastavi svoju karijeru iako je prije dvije godine okačio kopačke o klin.

Baptista se svijetu predstavio odličnim igrama u dresu Seville nakon čega je na ljeto 2005. godine potpisao za Real Madrid. Samo godinu kasnije završio je u Arsenalu gdje je igrao jednu sezonu na posudbi. Iskusni napadač nakon toga igrao je još za Romu i Cruzeiro, a karijeru je završio u dresu Orlanda.

Iako je tada imao nekih ponuda od strane brazilskih klubova Baptista je poručio da se zasitio igranja, te da ide u penziju. Ipak, dvije godine kasnije ovaj 36-godišnji fudbaler odlučio je da se vrati na teren u poprilično šokantnom transferu koji je iznenadio fudbalski svijet.

Naime, sinoć je potvrđeno da će Julio Baptista svoju karijeru nastaviti u Rumuniji i to u dresu Cluja. Nekadašnji napadač Real Madrida s rumunskim klubom potpisao je saradnju do kraja ove sezone uz mogućnost da u Cluju ostane i naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi