Počinje baraž za Prvu ligu FBiH, poznati su sastavi za prve utakmice

Mečevi se igraju od 17:30

Počinje baraž za Prvu ligu FBiH, poznati su sastavi za prve utakmice

Haris Zilić

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini i zvanično završava ove sedmice kada su u pitanju svi rangovi takmičenja, ostali su još da se odigraju dvomeči baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH.

U ovosezonskom baražu igrat će Famos Hrasnica, Travnik, Brotnjo i Radnički Lukavac, dakle četiri tima iz Druge lige FBiH.

Famos je bio prvak Druge lige FBiH-centar, Travnik je bio prvak Druge lige FBiH-zapad, Brotnjo je bio drugplasirani u Drugoj ligi FBiH-jug, a Radnički drugoplasirani u Drugoj ligi FBiH-sjever. Brotnjo i Radnički su u baražu jer prvaci juga i sjevera, Kruševo i Dinamo Donja Mahala nisu imali potrebne uslove za doigravanje.

Žrijeb baraža je održan u ponedjeljak, a kuglice su spojile parove Famos - Radnički i Travnik - Brotnjo. Prvi dueli se igraju danas sa pčetkom od 17:30.

Famos neće igrati u Hrasnici, nego će Radnički dočekati u Hadžićima, dok će Travnik na Piroti dočekati ekipu Brotnja bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine.

Poznati su sastavi ekipa za današnje prve duele baraža, a ekipe će duel u Hadžićima igrati u ovims sastavima:

Oglasi

FK FAMOS: Gaš, Mulaosmanović, Medošević, Vukas, Ćatić, Cibra, Omerbegović, Berilo, Pehilj, Rsstoder, Bibić.

FK RADNIČKI: Brezičanin, Kamenčić, Hidanović E., Hasanović, Mušić, Kuljaninović, Omerović, Dautović, Beganović, Fejzić, Salkić.

Na Pirotu ekipe će ustrčati u sastavima:

NK TRAVNIK: Mujezinović, Smajić, Obradović, Fazlić, Čatić, Žuljević, Mehić, Bajo, Vujica, Rosić, Džinović.

HNK BROTNJO: Džidić V., Džidić P., Soldo, Milićević M., Milićević P., Ćorić, Ereiz, Juričić, Ljubić, Babić, prskalo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pobjednici baraža izborit će plasman u Prvu ligu FBiH, a revanš dueli u Lukavcu i Čitluku igraju se u subotu 15. juna.

Iz Prve lige FBiH ispale su ekipe Rudara iz Kaknja i Mladost iz Doboja kod Kaknja i oni će od naredne sezone igrati u Drugoj ligi FBiH-skupina centar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi