Barbara je 'prava sretnica', odabrao ju je Mino Raiola

Brinut će se o njenoj karijeri

Barbara je 'prava sretnica', odabrao ju je Mino Raiola

E. Škorić

Svjetski poznati agent Mino Raiola zastupat će u svijetu nogometa i nogometašice.

Raiola je jako poznat nogometni agent jer brine o karijerama velikih zvijezda poput Paula Pogbe, Zlatana Ibrahimovića, Gianluigija Donnarumme i mnogih drugih. Sada je Raiola preuzeo i karijeru nogometašica.

Prva njegova klijentica je zvijezda Juventusa Barbara Bonanesa. Njoj uskoro ističe ugovor s Juventusom i za sada nema dogovora oko produženja saradnje, dok se sve snažnije povezuje s francuskim Lyonom.

Italijanski mediji odmah su njen status uporedili sa statusom mnogih drugih Raiolinih zvijezda, koje uglavnom "izdaju" vlastite momčadi na kraju i potpišu negdje gdje dobar dio kolača pripadne i Raioli.

Naprimjer, talentovani golman Milana Gigi Donnarumma odbija novi ugovor s Milanom mjesecima i navodno Raiola je potajno odradio dobar posao i svom klijentu dogovorio izvanredan ugovor s Juventusom od ljeta, a sebi takođe obezbijedio značajan novčani iznos.

Uvidio je Raiola da i u ženskom nogometu postoje zvijezde, sve bogatiji ugovor i prostor za širenje njegovog nogometnog carstva.

Podsjećanja radi, Raiola je počeo kao prodavač pizze, a danas je stigao do statusa milionera.

Mino Raiola rođen je 1967. u malom italijanskom gradiću Noceru, ali s godinu dana s roditeljima seli u Nizozemsku. Odrastao je u Nizozemskoj gdje je radio kao ispomoć u očevom restoranu - dostavljao je pizze, posluživao stolove, a usporedno je pokušavao lansirati nogometnu karijeru. Kako nije bio pretjerano talentovan za nogomet uskoro je upisao pravni fakultet i ubacio se u menadžerske vode. Fakultet nije završio, ali uspješno je ušao u svijet nogometa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S 20 godina poduzetni Mino osnovao je prvu firmu i postao zaposlenik nogometnog kluba HFC Haarlem, no tu se nije dugo zadržao.

Prvi veliki transfer napravio je s Pavelom Nedvedom. Transferirao je sjajnog Čeha u Lazio i tad su stvari za Raiolu krenule uzbrdo. Najviše je sarađivao s Ajaxom, a puno je pomogao i Ibrahimoviću kad je došao u Ajax. Danas su on i Zlatan kućni prijatelji.

Top Komentari

2323
Koga Jagodic preuzme da trenira taj je u banani..Celik.javor.Jedinstvo ..potop....od ...trenera
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi