Barbarez "postrojio" ekipu u Iraku

U gradu Mosulu

Barbarez "postrojio" ekipu u Iraku

H. Zilić

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez i danas je poznato ime širom svijeta.

Ovoj konstataciji svjedoči i fotografija koju nam je poslao naš čitalac iz Iraka, tačnije iz grada Mosul.

Skupina dječaka se spremala da odigra fudbalsku utakmicu, a jedan od njih je privukao posebnu pažnju.

Pomenuti dječak je bio u dresu Sergeja Barbareza i "postrojavao" je ekipe pred utakmicu, tačnije određivao ko će s kim igrat.

Fudbal u Iraku je dobio na velikoj popularnosti posljednjih godina. Neki od fudbalera igraju u inostranstvu, dok je reprezentacija ušla u završnu fazu azijskih kvalifikacija gdje se bori za plasman na Mundijal 2022. godine.

Očigledno je da i bh. fudbaleri imaju svoje fanove u Iraku, a naravno pored reprezentacije Bosne i Hercegovine, legendarni Sergej Barbarez je ostavio veliki utisak igrajući u njemačkoj Bundesligi.

Top Komentari

KviskoKvesic
To ti i jest domet koga bi trenirao jer za nesto vece nisi sposoban iako uvijek imas prjedba na svakog trenera a tebi je to domet
3 11
NKZ1922
"Barbarez u Iraku".. I gdje je sad tu Barbarez? Vidim samo nekog bucu sto nosi njegov dres
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi