Zeljković: Čestitke za remi u Francuskoj i pobjedu u Zenici

Prokomentarisao i izjave Barbareza i Begovića

Zeljković: Čestitke za remi u Francuskoj i pobjedu u Zenici

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici u prijateljskom susretu savladala Kuvajt (1:0) i tako je prekinula niz bez pobjede koji traje skoro dvije godine.

Nakon sjajne partije u Francuskoj i osvojenog boda u duelu sa aktuelnim svjetskim prvacima, selektor našeg nacionalnog tima Ivajylo Petev večeras je u duelu sa Kuvajtom priliku pružio igračima koji su u Strasbourgu bili na klupi ili pak imali malu minutažu.

Uspjeli su Zmajevi slaviti sa minimalnih 1:0, ali nekadašnji golman našeg nacionalnog tima Asmir Begović i bivi kapiten reprezentacije BiH i kandidat za selektora Sergej Barbarez svojim objavama na društvenim mrežama su se potrudili da dobra igra iz Francuske i večerašnji prekinuti niz bez pobjede padnu u drugi plan.

Na poluvremenu večerašnjeg meča Barbarez je na svom facebbok profilu objavio: A majke mi, mogao sam i ja obuć' ovaj plavi dres", dok je pak Begović prozvao čelnike Saveza, a među njima i svog nekadašnjeg saigrača Zvjezdana Misimovića što svakako nije za pohvalu. Do jučer je djelio svlačionicu sa Misimovićem, a danas iz samo njemu znanih razloga ga "udara ispod pojasa".

"Vico, Miske, Petev, grupa agenata (menadžera op.a). Umjesto da budemo nogometni tim koji ujedinjuje državu, postali smo eBay stranica za punjenje džepova kriminalaca.Eto vam...", napisao je nekadašnji golman Zmajeva, a komentar za SportSport.ba na ova "prozivanja" dao je i prvi čovjek Fudbalskog saveza BiH, Vico Zeljković.

"Šta da vam kažem, umjesto da svi "pušemo" u isto, nama se dešava ovo što se dešava. Konkretno, Barbarez je ljubomoran što nije selektor, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti selektor. Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava", bez dlake na jeziku je rekao Zeljković, pa je potom odgovorio i Begoviću.

""A, Begović, to je čovjek bez karaktera koji će na sudu morati dokazati svoje izjave. Zna on dobro šta je radio u prošlosti, makar sam dobio takve informacije i zasluženo ga nema u reprezentaciji. Imamo Šehića koji je klasa. Žalosno je da na ovakav način proziva, prije svega jednog Misimovića koji je za ovu reprezentaciju dao mnogo, pa i nakon kraja karijere.

Dovoljno je da njegovim zaslugama danas u reprezentaciji imamo Ahmedhodžića, Saničanina i Hadžikadunića. Na kraju, dosta o njima. Želim čestitati selektoru na pobjedi, Džeki i saigračima na osvojenom bodu u Francuskoj. Večeras nam je najbitnija pobjeda", zaključio je Vico.

Top Komentari

2323
Stoka obicna ovi iz Saveza..podrska Begovicu i Barbarezu
99 14
tarik_m
Cestitke Džeki a ne tebi klosaru
52 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije