Barbarez: Spahić može odmah postati 'glava' HSV-a

Legenda HSV-a i bh. fudbala

Barbarez: Spahić može odmah postati 'glava' HSV-a

Potpis jednogodišnjeg ugovora između Emira Spahića i HSV-a zatalasao je ponovo njemačku sportsku, ali i širu javnost. Naravno, razlog tomu leži u skandalu našeg reprezentativca iz aprila mjeseca kada je nakon utakmice, svog sada već bivšeg kluba, Bayer Leverkusena udario jednog od zaštitara.

Ne samo da su tada navijači popularnih Apotekara stali na stranu fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine, to je učinio i čovjek od kojeg je Spahić naslijedio kapitensku traku fudbalske selekcije naše domovine, Sergej Barbarez. 

Njegove riječi još uvijek imaju težinu u Hamburgu, a Barbarez, koji je kolumnista Kickera, već 20 godina poznaje Spahića.

"Glupost je uopšte tvrditi da je Emir težak tip. On je porodičan čovjek koji je korektan prema svakome ko je pošten prema njemu", rekao je nekadašnji napadač i kapiten HSV-a, te dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Svako vidi da on spada među najbolje odbrambene fudbalere u ligi. On može odmah postati 'glava' HSV-a, koja će biti vodilja mladim igračima". Pored njega se mladi igrači mogu razvijati u pravom smislu te riječi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.