Novi fudbaler Sarajeva nakon poraza

Barbarić: Lech je ozbiljan tim koji nas je znao kazniti

T. Hebib

Tomislav Barbarić je večeras odigrao svoju zvaničnu utakmicu za FK Sarajevo.

Iako je sa svojim kolegama iz odbrane dva puta matiran, može se reći da je hrvatski stoper pružio kvalitetnu partiju.

"Mislim da smo bili previše impresionirani u prvih pet-deset minuta. Kasnije smo se konsolidovali i, po meni, kontrolisali utakmicu. Nakon toga primimo gol, kad je Stepanov bio vani, koji je baš falio za taj skok. Faktički su nam zabili gol iz prve šanse. U drugom poluvremenu smo imali šansu Benke za izjednačenje, i na kraju opet kazna. Lech je ozbiljna ekipa, znao je kazniti naše greške i zasluženo je pobijedio", rekao je Barbarić, i dodao:

"U situaciji kod drugog gola je zakazala naša odbrana. Ne znam koji je igrač bio odgovoran za njegovo čuvanje, ali će to šef nakon analize utvrditi. Primili smo gol nakon prekida, a znali smo da su opasni iz takvih situacija. Morali smo bolje reagovati".

Osim Barbarića, debitovao je i drugi stoper Milan Stepanov, iskusni fudbaler koji je u prošlosti nosio dresove Malage, Porta...

"Milan je iskusan igrač, prošao je svakakvih terena i utakmica. Mnogo mi je pomogao, na pripremama smo puno pričali... Iako je teško to reći nakon poraza od 2:0, mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Ja sam tu tek dvije sedmice, treba mi još malo vremena da upoznam ekipu bolje i mislim da će sve vremenom biti bolje".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barbarić smatra da su šanse njegovog tima u revanšu objektivno male.

"Teško bi bilo sada govoriti da su naše šanse velike. Mi se nećemo predati, otići ćemo tamo da igramo našu igru i da pokušamo izvući što bolji rezultat. Na kraju krajeva, moramo se boriti za naš klub i navijače koji će nas doći pratiti. Pa, šta Bog da", zaključio je novi fudbaler Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.