Nakon pobjede na Koševu

Trener Lecha: Povoljan rezultat, no ništa još nije gotovo

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog poljskog prvaka Lecha su u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka na Koševu sa 2:0 savladali Sarajevo, te su tako stigli na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Lech je večeras pokazao da je u ovom trenutku bolji od našeg prvaka, a trener poljske ekipe Maciej Skorza bio je zadovoljan nakon susreta.

"Dosta teška utakmica, ali i povoljan rezultat. U ranoj fazi meča smo ostali bez važnog igrača, no uspjeli smo se organizovati vrlo brzo. U pravo vrijeme smo stigli do prednosti. U drugom dijelu smo krenuli po drugi gol iako smo znali da je to rizično. Na kraju nam se to isplatilo, no treba reći da još uvijek ništa nije gotovo i moramo imati na umu da je Sarajevo prošle godine u par navrata u Evropi stizalo nemoguće", izjavio je trener Lecha.

"Dobro smo analizirali igru Sarajeva. Gledali smo mnogo utakmica iz prošle sezone i znali smo da Sarajevo igra ofanzivan fudbal. Iznenadili su nas dobrom igrom u odbrani", dodao je trener Lecha.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.