Barca lagano sa Zaragozom: Inpirisani Tello dokazao klasu

Nova pobjeda sjajnih Katalonaca

Barca lagano sa Zaragozom: Inpirisani Tello dokazao klasu

A. Haznadarević

Vodeća momčad Primere Barcelona, gostovanje kod Zaragoze je okončala na najbolji mogući način, te sa prilično laganih 3:0 osvojila nova tri boda na putu do titule.

Iako su na gostovanje stigli bez svoje najveće zvijezde Lionela Messija, igrači Barcelone su bili i više nego dominantan tim. 

 

Igrao se 20. minut utakmice, kada je Thiago Alcantara načeo mrežu domaćih, a asistent kod ovog pogotka je bio Alexis Sanchez.

 

Devetnaest minuta kasnije, strijelac prvog pogotka je bio u ulozi asistenta, a na 2:0 je povodio mladi Cristian Tello, koji je ujedno postavio rezultat prvog poluvremena.

 

U nastavku samo jedan gol, ali zasigurno najljepši na utakmice. Bila je to majstorija Cristiana Tella. Dvadesetjednogodišnji ofanzivac Barcelone je prošao sam po lijevoj strani, te nakon kompletne zadnje linije nadmudrio i golmana domaćih lijepo pogodivši za 3:0.

 

Primera, 29. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaragoza - Barcelona 0:3 (Alcantara 20, Tello 39, 53)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.