Barca nadigrala Juventus, Messi dvostruki strijelac
Foto: EPA

Barca nadigrala Juventus, Messi dvostruki strijelac

E. Škorić

U derbiju prve večeri Lige prvaka Barcelona je ugostila Juventus i došla do lagane pobjede, rezultatom 3:0.

Barcelona se na neki način osvetila za prošlogodišnju eliminaciju od Juventusa, pa je na Nou Campu ostvarila laganu i uvjerljivu pobjedu.

Prvu šansu imao je De Sciglio kod gostiju u šestoj minuti, da bi potom Suarez u 21. minuti uzvratio, ali je Buffon to sjajno odbranio. Do kraja prvog dijela Dembele je imao priliku.

U samoj završnici prvog dijela Suarez je dodao do Messija, koji preciznim rezultatom pogađa za 1:0.

Rakitić je u 56. minuti povisio na 2:0 nakon što je odbijanac pospremio u mrežu Juventusa, a tačku na i stavio je Messi drugim golom u 69. minuti. Dodajmo da je bh. reprezentativc Miralem Pjanić igrao 90 minuta za svoj tim.

Sličnu je pobjedu, samo u gostima, ostvario Sportingm koji je očitao lekciju Olympiakosu, savladavši ga 3:2. Strijelci su bili Doumbia, Martins i Fernandes., a Pardo u finišu dao dva gola za Grke.

Grupa D, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barceona - Juventus 3:0 (Messi 45, 69, Rakitić 56)
Olympiakos - Sporting 2:3 (Pardo 90, 93/ Doumbia 2, Martins 13, Fernandes 43)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi