Barca želi i Lemara: Monaco dobio primamljivu ponudu
Foto: EPA

Novac plus jedan igrač

Barca želi i Lemara: Monaco dobio primamljivu ponudu

Endin Čaušević

U samom finišu ljetnog prelaznog roka na tržištu je najaktivnija Barcelona koja na Nou Camp želi dovesti još nekoliko pojačanja.

Španski mediji objavili su danas da Ousmane Dembele neće biti posljednje pojačanje Barce ovog ljeta jer čelnici kluba vrijedno rade na dovođenju još nekoliko igrača. Jutros je objavljeno da je Liverpool konačno pristao da proda Philippea Coutinha za čak 160 miliona eura, te da će Brazilac biti predstavljen u petak.

Ipak, to nije jedini igrač kojeg Barca pokušava "ugrabiti" u posljednjim danima ljetnog prelaznog roka. Navodno, katalonski klub je spreman da pokuša dovesti sjajnog igrača Monaca Thomasa Lemara. Ovaj veznjak se nalazi na meti mnogih klubova iz Engleske, no sada postoji mogućnost da zaigra u Barci.

Katalonski Sport objavio je danas da je Barcelona poslala zvaničnu Monacu za ovog igrača, te da je spremna da plati 20 miliona eura, te da u suprotnom pravcu pošalje Andrea Gomesa. Barca se očajnički želi riješiti Portugalca koji je tek prije godinu dana stigao u ovaj tim, no nije opravdao očekivanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco je u prethodnim danima dobio nekoliko ponuda za Lemara i sada je zaista na slatkim mukama. Ipak, ono što je čini se sigurno jeste da će ovaj veznjak napustiti Kneževinu i bit će zanimljivo u kojem klubu ćemo ga gledati naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti