Igrači Athletic Bilbaa protiv Barcelone gotovo da nisu vidjeli loptu u prvom poluvremenu
Foto - EPA

86 procenata je posjed lopte katalonskog tima

Igrači Athletic Bilbaa protiv Barcelone gotovo da nisu vidjeli loptu u prvom poluvremenu

M. Šljivak

Ekipe Barcelone i Athletic Bilbaa susrele su se večeras u finalu Kupa Kralja, a nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0.

Katalonski tim je od prve minute dominantan u ovom susretu. Posjed lopte je konstantno na njihovoj strani i baskijskom klubu Barca gotovo da nije dala lopte u prvom dijelu.

Tako je u jednom trenutku u prvom dijelu posjed lopte bio 90 posto na strani katalonskog velikana, ali to je bilo uzalud jer je rezultat 0:0.

Na kraju prvog poluvremena zvanična statistika kaže da je Barca imala ukupno 86 procenata loptu u svojim nogama, a baksijski velikan samo 14 posto.

Nije Barca u prvom dijelu uspjela da pronađe put do mreže. Imali su nekoliko pokušaja, ali mreža Unaija Simona je ostala netaknuta.

Najveću šansu propustio je Frenkie de Jong u petoj minuti. Uzdrmao je stativu protivničkog gola i to je ujedno bio i najbolji pokušaj na večerašnjoj utakmici.

Oglasi

Ostatak prvog dijela donio je poprilično dosadan duel. Pokušavala je Barca da probije protivnički bedem, ali nije uspjela.

Vidjet ćemo šta će se dešavati u drugom poluvremenu ovog meča, ali po svemu sudeći Athletic je u Sevilli odlučio da pokuša bunkerom doći do trofeja.

Treba istaći svakako da je najveći posjed lopte u jednom meču Barcelona imala 2011. godine pod vodstvom Pepa Guardiole. U utakmici protiv Levantea imali su posjed od 84 posto i večeras bi ovaj rekord mogao biti srušen.

Podsjetimo, u ovom meču finala nećemo gledati bh. veznjaka Miralema Pjanića kojeg je trener Ronald Koeman odlučio poslati na tribine za ovaj meč.

Pjanić je tako doživio veliko poniženje i na kraju bi se itekako mogao kajati zbog transfera u Barcelonu kojeg je opisao kao san kojeg je čekao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Bezidejna i dosadna igra jedino imaju beskonačno dosadno dodavanje i jednu priliku za cijelo poluvrijeme! Buskec i Alba ko da se takmiče ko će dodati Mesiju više lopti a De Yong nema ni jednog tačnig pasa koji je duži od 5 metara
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi