Očaj na stadionu Camp Nou: Zvižduci s tribina, loša igra i samo bod protiv Alavesa

Meč završen rezultatom 1:1

Očaj na stadionu Camp Nou: Zvižduci s tribina, loša igra i samo bod protiv Alavesa

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone ponovo su razočarali svoje navijače jer su večeras remizirali protiv Alavesa (1:1) u meču 12. kola La Lige.

Barcelona je već tri utakmice bez pobjede, a svoj debi na klupi neće po najboljem pamtiti Sergi Barjuan koji je izabran za privremenog trenera nakon što je otkaz dobio Ronald Koeman.

U prvom poluvremenu na stadionu Camp Nou gledali smo očajno izdanje katalonskog kluba koji je tek u nekoliko navrata pokušao da ugrozi gol gostiju, ali se napadači nisu proslavili.

Detalj koji je obilježio prvo poluvrijeme desio se u 40. minuti kada se Sergio Aguero uhvatio za prsa i pokazao je da ima problem s disanjem zbog čega je morao da napusti teren.

No, Barcelona je zaigrala nešto bolje u nastavku meča. Domaći su u 49. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 kada je fantastičan pogodak postigao Memphis Depay.

Ipak, radost domaćih navijača trajala je tek tri minute. Gosti suu 52. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1 kada je Rioja pogodio nakon sjajne akcije i vratio je stvari na početak.

Barcelona je u 59. minuti mogla do nove prednosti. Depay je izašao sam ispred golmana gostiju, ali je ovaj put stativa spasila Alaves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga Barca je imala incijativu, ali nikako nisu uspjeli da zaprijete golu Alavesa zbog čega su sve učestaliji bili zvižduci s tribina. Alaves je do kraja sačuvao mrežu i osvojio je važan bod u Barceloni.

Barcelona je nakon ovog remija tek deveta sa 16 bodova, dok je Alaves na 16. poziciji sa šest bodova manje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sliver
Neke druge novine: "Gotovo nestvarno je izgledala dominacija Barcelone u prvom poluvremenu protiv Alavesa. Imali su gotovo 80 posto posjeda lopte, pet šuteva i nekoliko desetina opasnih napada, ali nikako nisu mogli do gola. S druge strane, gotovo na prste jedne ruke mogu se nabrojati napadi koje je Alaves izveo na polovini domaćeg tima." PS Nisam gledo tekmu, samo danasnjim novinarima ne mozes vjerovati vise ni kakvo je danas bilo vrijeme
11 0
user1606950187
Ljudi imaju pola tima povrijednjeno nije ni cudo stp ovako igraju.
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi