Barcelona ponudila Koemanu manju odštetu, a on im dokazao da želi osvetu

Želi dobiti svaki cent od kluba

Barcelona ponudila Koemanu manju odštetu, a on im dokazao da želi osvetu

E. Čaušević

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman prije nekoliko dana dobio je otkaz u Barceloni.

Katalonski klub u srijedu je doživio neočekivan poraz na gostovanju kod Rayo Vallecana, a predsjednik kluba Joan Laporta nakon toga odlučio je da se zahvali na saradnji Koemanu.

Nizozemac je bilježio očajne rezultate ove sezone i nekoliko puta je dobio podršku čelnika kluba, ali nakon dva uzastopna poraza čini se da je potrošio sve kredite kod njih.

Nekoliko sati nakon meča u Madridu objavljeno je da je Koeman dobio otkaz, te bi na njegovo mjesto kako stvari stoje najvjerovatnije trebao doći Xavi Hernandez.

Španski mediji su nakon Koemanovog otkaza prvobitno objavili da je Nizozemac pristao da dobije simboličnu odštetu i da je izašao u susret klubu koji se nalazi u velikim finansijskim problemima, ali sada je jasno da to nije istina.

Novinar Lluis Canut koji je inače i blizak Koemanov prijatelj objavio je da je Barcelona ponudila Koemanu manju odštetu, ali da njemu ne pada na pamet da pristane na bilo šta manje od 12 miliona eura koliko treba dobiti po ugovoru.

Oglasi

"Ronaldova je namjera bila da ode u trenersku penziju nakon što odradi svoj ugovor s Barcelonom. Međutim, vidjet ćemo šta će sad uraditi. Njemu je žao zbog odnosa kojeg su novinari imali prema njemu, smatra da su ga omalovažavali", napisao je Canut i dodao.

"Što se tiče odštete, riječ je o 12 miliona eura, ali Fudbalski savez Nizozemske nema ništa s tim. Barcelona je Ronaldu ponudila između 7 i 8 miliona eura odštete, ali njemu ne pada na pamet da to prihvati, želi dobiti svaki cent. Ono što piše u ugovoru mora biti i ispoštovano!".

To je dodatno naljutilo navijače Barcelone jer se Koeman predstavljao uvijek kao čovjek koji itekako voli katalonski klub, ali čini se da je previše razočaran što mu je Laporta dao otkaz i odlučio je da se osveti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dodao je na kraju i da će Koeman ostati živjeti sa svojom porodicom u Barceloni, te da će pratiti igre katalonskog kluba kada dođe Xavi.

"Ronald će ostati živjeti u Barceloni. Veliki smo prijatelji, tako da ćemo sada vrijeme provoditi igrajući golf i posjećujući restorane u ovom gradu. Također ćemo zajednički kritikovati Xavija Hernándeza", ističe Canut.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Icardi072
Nije lud da im ostavi 5 milki, ha ya
8 0
BogatiDijasporac
LOL, smrad od covjeka.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi