Trijumf Barcelone uz novu majstoriju Messija i odličnu partiju Pjanića
FOTO: EPA

Porazili Atlethic Bilbao

Trijumf Barcelone uz novu majstoriju Messija i odličnu partiju Pjanića

H. Zilić

U 21. kolu LaLige Barcelona je u derbiju savladala Atlethic Bilbao sa 2:1.

Meč na Nou Campu ponudio je dobar fudbal. Bilo je dosta prilika na obje strane.

U timu Barcelone u startnoj postavio bio je i naš Miralem Pjanić, koji je početkom drugog poluvremena imao dobru priliku, ali golman Simon mu je odlično odbranio. Pjanić je odigrao odličnu partiju, ali je ipak teren napustio u 67. minuti kada ga je zamijenio Roberto.

Prvi gol na utakmici viđen je u 20. minuti. Još jedna majstorija Lea Mesija za vodstvo od 1:0.

Bilbao se vratio na startu drugog poluvremena. Jordi Alba je u 49. minuti postigao autogol i rezultat na semaforu bio je 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutak odluke dogodio se u 75. minuti. Sjajna akcija katalonskog tima. Mingueza je ubacio, a Griezmann je utrčao iza leđa odbrane Atlethica i zatresao mrežu za 2:1 i vrijedan trijumf Barce, koja je sada izbila na drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

Golove pogledajte OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Volim Pjanica i volio bih da u Barsi zamjeni Injestu, al moramo bit realni.. Nema mesa, nema krvi.. Izbjegava duel, uklizat protivniku da bi uzeo loptu ne postoji, svaki ga igrac pretrci ko da ga nema.. Objektivno, Zuti i treba davat prednost malom Pedru i Pigiu ispred njega!
10 4
TesanjskiBrnjo
I od Barce samo ime ostalo, od toliko mladih i kvalitetnih igraca na trzistu Kuman forsira Pedra cije je vrijeme odavno proslo i jos u Celziju je pokazao da nije za ozbiljnog fudbala.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi