Derbi dana koji ne smijete propustiti: Koeman i Simeone već znaju početne sastave

Barcelona dočekuje Atletico Madrid

Derbi dana koji ne smijete propustiti: Koeman i Simeone već znaju početne sastave

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas igraju veliki derbi na svom terenu protiv Atletico Madrida u okviru 35. kola španske La Lige.

U La Ligi ćemo u preostale četiri utakmice gledati veliku borbu za prvaka, a već danas bi se moglo riješiti dosta toga.

Atletico je trenutno prvi sa 76 bodova i ima dva boda više u odnosu na Real Madrid i Barcelonu. Ukoliko slave danas na Camp Nouu jasno je da će doći na korak od titule, ali jasno je da ih čeka itekako težak posao.

S druge strane, Barceloni su potrebne pobjede u svim preostalim utakmicama uključujući i današnji derbi protiv Atletica, te se nadaju barem nekom kiksu Real Madrida.

Naime, ukoliko Real i Barca na kraju budu imali isto bodova titula ide u Madrid jer kraljevski klub ima bolji omjer u međusobnim duelima.

Zbog toga je sigurno da nas danas očekuje spektakularan okršaj Barcelone i Atletica koji se igra od 16:15 sati i sigurno je ovo utakmica koju ne smijete propustiti.

Oglasi

Ludnica u La Ligi nastavlja se već sutra kada Sevilla dočekuje Real Madrid i ovo kolo moglo bi biti odlučujuće u borbi za prvaka Španije.

Španski mediji već su objavili vjerovatne sastave za današnji okršaj Barcelone i Atletico Madrida, te svi uglavnom predviđaju iste početne postave.

Ronald Koeman ne odustaje od svog "najdražeg" sastava koji će i danas početi meč, ali će i Simeone poslati na teren svoje najjače snage i nadati se da prvi put u trenerskoj karijeri u La Ligi može da slavi na Camp Nouu.

Naravno, ovaj meč je posebno zanimljiv jer se Luis Suarez prvi put vraća na Camp Nouu nakon što ga je bivša uprava Barcelone bukvalno otjerala iz ekipe pred početak ove sezone.

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Araujo, Pique, Lenglet, Dest (Mingueza), Jordi Alba, Busquets, De Jond, Pedri, Griezmann, Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatni sastav Atletico Madrida: Oblak, Savić, Gimenez, Hermoso, Trippier, Carrasco, Kondogbia, Koke, Lemar, Llorente, Luis Suarez.

Također, poznate su i kvote za današnji okršaj Barcelone i Atletica. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj meč i to OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Sastala se dva trenera koji uvijek forsiraju neki 13 igraca a ostali su tu radi reda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi