Dvojica navijača Bayerna napravila haos na tribini Camp Noua, pa spašavali živu glavu

Incident tokom meča Lige prvaka

Dvojica navijača Bayerna napravila haos na tribini Camp Noua, pa spašavali živu glavu

Endin Čaušević

Bayern je sinoć zadao još jedan težak udarac Barceloni jer je na stadionu Camp Nou slavio sa 3:0, a ovaj poraz teško je pao pojedinim navijačima katalonskog kluba koji su to pokazali na sramotan način prema navijačima koji su doputovali iz Minhena kako bi pružili podršku svom klubu.

Barcelona je već nekoliko godina "stalna mušterija" Bayerna u Ligi prvaka, a klub iz Minhena u okršajima protiv Katalonaca zaista nema milosti. Tako su Bavarci i sinoć uspjeli da pokore Camp Nou i slave sa 3:0 čime su zadali Barci konačan udarac i poslali ih u Evropsku ligu.

Bayern je sinoć uspio lakše od očekivanog da dođe do nova tri boda i slavi sa 3:0 protiv Barcelone koja je na terenu izgledala potpuno bezidejno, a ponajviše zahvaljujući činjenici da su i prije početka utakmice ostali bez ikakvih šansi da na kraju prođu u nokaut fazu ovog takmičenja.

Navijači Barcelone su pokazali vjernost klubu sinoć jer su i nakon meča navijali u jedan glas što pokazuje da su ostali uz svoj tim i pored neočekivanog ispadanja iz Lige prvaka, ali pojedinim fanovima je poraz od Bayerna teško pao.

Naime, na Twitteru se pojavio video jednog incidenta koji se desio na tribinama, a kamere su uspjele sve to da snime.

Navijači Bayerna dobili su 2.400 ulaznica za meč i bili su u sektoru za gostujuće navijače, ali je bilo dosta i onih koji su bili i na drugim dijelovima tribina među navijačima Barcelone što je normalna stvar u mečevima tako velikih klubova.

Oglasi

Međutim, pojedini navijači Barcelone su napravili sramotan potez tokom sinoćnje utakmice jer su napali navijače Bayerna koji su slavili jedan od golova svog kluba, ali su napravili veliku grešku kada su se okrenuli prema navijačima Barce i počeli su ih provocirati.

Ipak, sigurno je da nisu očekivali da će im se to itekako obiti o glavu i da će uz pratnju osiguranja morati da napuste ovaj stadion.

Kamere su snimile kako pojedini navijači Barcelone prvo verbalno vrijeđaju dvojicu navijača Bayerna, a zatim su ga pljuvali i udarali dok je on uz pratnju osiguranja napuštao tribinu na stadionu Camp Nou.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj video se ubrzo našao na društvenim mrežama i mnogi su žestoko osudili takvo ponašanje navijača Barcelone i tražili su da se učesnici ovog incidenta odmah kazne i da se što prije sazna njihov identitet.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Još malo pa će ABd igrat i konferencijsku ligu
2 4
axel42
Nenazivaju ih džaba ciganima! Vidi onog kretena kako pljuje!! Fuj, lahko je se tako iživljavati nad ljudima!! Nek su vas opet nakantali, kakav klub, takvi navijači!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi