Barcelona bez Messija lako protiv Malage

Sigurna pobjeda Barcelone

Barcelona bez Messija lako protiv Malage

Barcelona je večeras bez većih problema savladala Malagu rezultatom 2:0 u okviru 28. kola španske LaLige.

Na ovom meču Barcelona je nastupila bez Messija koji je danas po treći put postao otac, no i bez svoje najveće zvijezde katalonski klub je slavio i stigao do 22. pobjede u prvenstvu.

Blaugrana je bila bolja tokom cijele utakmice, a otpor Malage je slomljen nakon 15 minuta igre kada je Suarez nakon ubačaja Albe glavom pogodio za 1:0.

Novi gol je pao u 28. minuti. Bila je to prava majstorija u režiji Coutinha, koji je uspio da sa pet-šest metara petom savlada golmana domaćeg tima, a asistirao mu je Dembele koji se našao u startnoj postavi u nedostatku Messsija.

U nastavku utakmice Barcelona je kontrolisala prednost, imala je nekoliko prilika za postizanje trećeg pogotka, međutim rezultat se do kraja nije mijenjao.

I dok je Barcelona usamljena na čelu tabele, posljednjeplasirana Malaga se ovim porazom dodatno udaljila od mogućnosti da opstane u elitnom društvu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi