Barcelona bira nasljednika Jaspera Cillessena, tri opcije su u igri
Cillessen je najavio da odlazi jer želi više igrati

Golman koji će priliku dobijati vjerovatno samo u utakmicama Kupa Kralja

Barcelona bira nasljednika Jaspera Cillessena, tri opcije su u igri

S. Pašalić

Samo dan nakon osvajanja titule prvaka Španije sa Barcelonom, golman Jasper Cillessen je najavio da će napustiti ovaj tim.

"Prvo ću otići na odmor i onda se nadam da ću imati novi klub u kojem mogu igrati, jer želim igrati", rekao je Cillessen jednoj holandskoj televiziji.

Barcelona će tako morati potražiti novog golmana koji će biti zamjena Ter Stegenu i koji će vjerovatno dobijati prilike samo u Kupu Kralja kao što je to bio slučaj i sa Jasperom Cillessenom.

Glavni kandidat za ovo mjesto je golman Ajaxa Onana koji je nedavno potpisao novi ugovor sa holandskim klubom, ali je veliko pitanje da li 23-godišnjak koji je standardan u Ajaxu želi doći u Barcelonu i biti zamjena.

Drugi je Yann Sommer je došao  u Monchengladbach kao Ter Stegenova zamjena kada se Nijemac 2014. godine pridružio Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

30-godišnji golman Borussije Monchengladbach ima iskustvo koje Barcelona traži i mogao bi biti pristupačnija opcija od ostalih kandidata.

Pau Lopez je treća opcija. Bivši golman Espanyola je prošlog ljeta kao slobodan igrač stigao u Betis, a postao je i treći golman reprezentacije Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi