Zašto De Ligt još uvijek nije potpisao za Barcelonu?

Razlog je poprilično nevjerovatan

Zašto De Ligt još uvijek nije potpisao za Barcelonu?

Midhat Šljivak

Holandski defanzivac Matthijs de Ligt (19) još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

Fantastični fudbaler ima na stolu ponude brojnih velikana, a Ajax je odlučio da se ne miješa u njegov izbor i dozvolit će mu da sam odluči gdje će nastaviti karijeru, bez obzira ako uzmu i manju svotu novca.

Barcelona je slovila kao veliki favorit za njegov potpis. Katalonski Sport je čak prije nekoliko sedmica objavio kako je sve gotova stvar, ali transfer nije ni blizu realizacije.

Bizarni problemi su zaustavili predsjednika Josepa Bartomeua da završi transfer. Problem nije agent Mino Raiola, već određeni ljudi unutar kluba koji su protiv predsjednika i imaju pravo glasa o transferima.

Za sada oni nose pobjedu u obračunu sa Bartomeuom. Predsjednik Barce se svim silama trudi da ipak završi transfer, ali još uvijek nema povratnih informacija od De Ligta.

Mladi fudbaler Ajaxa je najavio da će pristati na transfer i potpisati za drugi klub čim se sezona okonča i da prije toga ne želi uopšte razmišljati o transferu.

Mnogobrojni klubovi su zainteresovani za njegove usluge. Pored Barce fantastični štoper se povezuje sa Bayernom, PSG-om, Realom, Juventusom, Manchester Unitedom, a navodno su pored Barcelone, Bayern i Juventus timovi o kojima razmišlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je međutim da će De Ligt dosta cijeniti i mišljenje poznatog agenta Mina Raiole. On ga navodno najviše želi u Juventusu, ali ipak će defanzivac Ajaxa imati konačnu odluku.

Ona će biti donesena veoma brzo i sigurno je da onaj tim koji ga potpiše dobiti veliko pojačanje u odbrani.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi