Barcelona blokirala odlazak Halilovića u Sporting

Ne ide u Sporting

Barcelona blokirala odlazak Halilovića u Sporting

M. Šljivak

Ekipa Barcelone blokirala je odlazak Alena Halilovića u Sporting iz Gijona.

Mladog reprezentativca Hrvatske u svojim redovima želi vidjeti nekoliko  ekipa, među kojima je i Sporting iz Gijona.

Ovaj tim je 19-godišnjeg Halilovića želio dovesti na posudbu, a gajili su nadu da to mogu uspjeti, jer je trener ovog tima nekadašnji defanzivac Katalonaca, Abelardo Fernandez.

Međutim, čini se kako Barcelona neće pustiti Halilovića u Sporting. Rukovodstvo kluba je blokiralo odlazak hrvatskog veznjaka u ovaj klub, te ga žele vidjeti u nekom drugom klubu.

Za Halilovića postoji veliki broj ponuda. Najviše se interesuju timovi iz engleske Premier lige, ali ima i interesa iz Njemačke, te još nekih ekipa iz Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U narednih nekoliko nedjelja bi se trebala znati konačna sudbina mladog fudbalera, koji je u protekloj sezoni nosio dres B tima Barcelone.

Halilović je član Barce od 2014. godine, a katalonski velikan je za njegove usluge Dinamu platio preko dva miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.