Barcelona potvrdila odlazak Halilovića

Ide na posudbu u West Ham?

Barcelona potvrdila odlazak Halilovića

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Alen Halilović napustit će Barcelonu.

Halilović je prošlog ljeta stigao iz Dinama u Barcelonu za 2.2 miliona eura, ali je igrao za B tim katalonskog diva. 

Klub je odlučio da ga pusti na posudbu, kako bi u nekom drugom klubu dobio više prostora za igru, zbog čega bi mogli da profitiraju u budućnosti i oni i sam Halilović. 

"Halilović sigurno ide na posudbu u drugu momčad", kazao je tehnički direktor Barce Robert Fernandez, dodavši:

"Pustit ćemo ga na posudbu kako bi mogao dalje da se razvija kao igrač i očekujemo da se vrati naredne godine. On je mlad igrač, ali je jako kvalitetan". 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako sada stvari stoje, Halilović je najbliži West Hamu, gdje ga želi njegov sunarodnjak Slaven Bilić, bivši hrvatski selektor koji je od ljeta na klupi Čekićara.

Ipak, treba sačekati zvaničnu potvrdu, ali sve su prilike da će nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama obući dres slavnog West Hama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.