Barcelona bolja od Galaxyja, PSG od Fiorentine

International Champions Cup

Barcelona bolja od Galaxyja, PSG od Fiorentine

Teme:

Snažni International Champions Cup je u noći sa utorka na srijedu ponudio nekoliko zanimljivih utakmica, a pobjede su ostvarili Barcelona i PSG.

Katalonski klub se susreo sa Los Angeles Galaxyjem, kojeg je savladao rezultatom 2:1. Prvi gol djelo je Luisa Suareza u 45. minuti, da bi drugi postigao Roberto u desetoj minuti drugog poluvremena. Konačan rezultat je u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena postavio Meyer.

Bh. internacionalac Adis Baggio Hušidić je na terenu proveo 27 minuta, a onda je umjesto njega u igru ušao Raul Mendiola.

U drugoj utakmici večeri sastali su se PSG i Fiorntina, a francuski šampion je na kraju trijumfovao rezultatom 4:2. Matuidi i Augustin su Parisu donijeli vodstvo od 2:0 do poluvremena, da bi u 60. minuti Joaquin smanjio na 2:1. Ibrahimović na asistenciju Lucasa devet minuta kasnije pogađa za 3:1, da bi četvrti gol za PSG postigao još jednom Augustin u 75. minuti.

Sve što je Fiorentina uspjela uraditi do kraja jeste smanjiti na 4:2, i to preko Rossija sa bijele tačke u 79. minuti.

International Champions Cup:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - LA Galaxy 2:1
PSG - Fiorentina 4:2




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.