PSG preokretom do pobjede nad Benficom
Foto: EPA

Kup šampiona

PSG preokretom do pobjede nad Benficom

Midhat Šljivak

Fudbaleri PSG-a savladali su na Internacionalnom kupu šampiona u SAD-u ekipu Benfice s 3:2.

Odlično je PSG ušao u meč, a do vodstva su stigli u 29. minuti kada 18-godišnji napadač Parižana Jean-Kevin Augustin postiže prekrasan gol za vodstvo od 1:0.

Međutim, do kraja prvog poluvremena Benfica stiže do preokreta. Izjednačili su u 33. minuti preko Talisce, da bi Jonas u 42. minuti lagano pospremio loptu u mrežu nakon sjajne akcije Gaitana za prednost nakon prvih 45 minuta od 2:1.

Ipak, nastavak donosi preokret i pobjedu PSG-a. Prvo je Lucas s bijele tačke u 64. minuti izjednačio rezultat na 2:2, da bi pobjedu Svecima donio Lucas Digne uz veliku pomoć golmana Benfice za konačnih 3:2.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica - PSG 2:3 (Talisca 33', Jonas 42' / Augustin 29', Lucas 64'p, Digne 79')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.