Kriza prekinula novogodišnju tradiciju u Barceloni: Igrači dobili tužne vijesti od kluba

Ništa od poklona

Kriza prekinula novogodišnju tradiciju u Barceloni: Igrači dobili tužne vijesti od kluba

Endin Čaušević

Već odavno je poznato da finansijska situacija u Barceloni nije previše bajna.

Katalonski klub se nalazi u ogromnoj finansijskoj krizi koja je počela pandemijom koronavirusa, te čelnici Barcelone na sve načine pokušavaju koliko-toliko da stabilizuju situaciju.

Početkom godine mnogi prvotimci su pristali na smanjenje plate, a glavni cilj kluba sada je prodati neke od najplaćenijih igrača u ekipi koje je Xavi Hernandez ionako otpisao.

No, pored toga Barcelona je pronašla još nekoliko načina kako da uštedi novac, a na "udaru" će ponovo biti prvotimci katalonskog kluba.

Španski mediji objavili su da prvotimci Barcelone ove godine neće dobiti božicnicu koja je bila tradicija u ovom klubu, te su im čelnici poručili da jednostavno ne mogu trošiti novac na takve stvari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači Barcelone su prethodnih godina za božicnicu uvijek dobijali novi Iphone mobitel ili skupocjene satove, ali tradicija će ove godine biti prekinuta.

Jasno je da u Barceloni na sve načine pokušavaju da uštede novac, a igrači se ne bune da ove godine budu uskraćeni za svoje novogodišnje poklone jer su svjesni da će i na taj način koliko-toliko pomoći klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi