Guardiola potvrdio da Torres odlazi u Barcelonu: "Nismo klub koji prisiljava igrače da ostanu"

Napušta Manchester City

Guardiola potvrdio da Torres odlazi u Barcelonu: "Nismo klub koji prisiljava igrače da ostanu"

Endin Čaušević

Španski reprezentativac Ferran Torres će u januaru napustiti Manchester City.

Ovaj 21-godišnji napadač je stigao u City na ljeto prošle godine iz Valencije za skoro 30 miliona eura, ali je nakon nešto više od godinu dana očito odlučio da napusti Etihad i vrati se u Španiju.

Mediji u Španiji objavili su jučer da je Torres sve dogovorio s Barcelonom, te da će karijeru nastaviti u katalonskom klubu.

Također, Barcelona i City su veoma blizu dogovora, te se očekuje u narednim danima zvanična potvrda ovog transfera.

Sada je jasno da je tu skoro sve riješeno jer je i Pep Guardiola na današnjoj press konferenciji potvrdio da Torres napušta njegovu ekipu, te da će njegova naredna destinacija biti Barcelona.

"Ferran Torres je jako blizu potpisa za Barcelonu. Praktički je preostala još samo zvanična potvrda. Još uvijek nije zvanično, ali dogovor je blizu. Kad klub potvrdi, to je to. Nemam nikakav problem s tim da Ferran ode sad u januaru. Ja želim da igrači budu sretni", rekao je Guardiola i dodao.

"Mi nismo klub koji prisiljava igrače da ostanu, naš predsjednik to ne radi. Ako će moj fudbaler biti sretniji u nekom drugom klubu, neću mu praviti problem s transferom, ni ja, ni uprava".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Torres je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao sedam mečeva u svim takmičenjima za City i zabio je tri gola. Van terena je već dva mjeseca zbog povrede stopala, te nije poznato kada će debitovati za Barcelonu ukoliko potpiše ugovor.

Barca će na račun Cityja uplatiti 55 miliona eura, a očekuje se da Torres s katalonskim klubom potpiše saradnju do ljeta 2025. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
U prevodu,samo ljepse upakovano:Ne treba mi ovaj kloc,prodaji ga.
5 8
YouTalkinToMe
Ako se pokaže kao eric garcia, neće se barcelona usrećiti.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi