Broj osam ponovo slobodan u Barceloni, ali ga klub neće vratiti Miralemu Pjaniću

Zna se kome ide

Broj osam ponovo slobodan u Barceloni, ali ga klub neće vratiti Miralemu Pjaniću

Endin Čaušević

Dani Alves je večeras zvanično potvrdio da napušta Barcelonu ovog ljeta.

Alves je proveo sedam mjeseci u katalonskom klubu i odigrao je nekoliko odličnih utakmica, ali na kraju čelnici kluba odlučili su da mu neće ponuditi novi ugovor iako je on bio spreman da čak to bude saradnja na samo šest mjeseci.

Odlaskom Alvesa jasno je da je broj osam ponovo slobodan, ali kako piše Mundo Deportivo već sada je jasno ko će od naredne sezone nositi ovaj broj u Barceloni.

Iako se Miralem Pjanić vraća u Barcu ovog ljeta i cilj mu je da ostane u katalonskom klubu naredne sezone jasno je da neće dobiti broj koji je nosio u ovom klubu prije odlaska u Bešiktaš.

U slučaju da Pjanić ostane u Barci morat će zadužiti neki novi broj jer će broj osam pripasti Pedriju. Mladi veznjak je oduševio sve svojim igrama minule sezone i postao je prva zvijezda Barcelone.

Nedavno je otvorio i zvaničnu stranicu na kojoj je broj osam zaštitni znak, a također priznao je da bi volio da dobije taj broj zbog svog idola Andresa Inieste.

[twitter]https://twitter.com/amin_fcb10/status/1537126863008583681[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni su već odlučili da broj osam ide Pedriju, te bi se to desilo i u slučaju da je Alves ostao jer je Brazilac ranije izjavio da bi bez problema taj broj prepustio mladom veznjaku.

Što se tiče Pjanića on će sigurno početi pripreme s Barcelonom i vjerovatno dobiti šansu u pripremnim mečevima, a nakon toga će biti jasnije da li će ostati u klubu ili će ponovo morati sreću potražiti negdje drugo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Nadam se da ce Mire dobit 10-tku jer je zaslužuje,ako je xavi gledao tekmu protiv finske mogao je vidit da je mire top 10 svjetski veznjaka
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi