Emotivna poruka Coutinha nakon što je dobio dozvolu da zaigra poslije osam mjeseci pauze

Oporavio se od povrede koljena

Emotivna poruka Coutinha nakon što je dobio dozvolu da zaigra poslije osam mjeseci pauze

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho već osam mjeseci je van terena zbog povrede koljena.

Coutinho se povrijedio 29. decembra prošle godine kada je Barcelona igrala na svom terenu protiv Eibara. Brazilac je teren napustio u 24. minuti, a nakon toga potvrđeno je da se radi o težoj povredi.

Ovaj 29-godišnji fudbaler cijelog ljeta vrijedno je radio na svom oporavku i konačno je dobio dozvolu da se vrati na teren.

Mnogi su vjerovali da će Barca prodati Coutinha ovog ljeta, ali to se nije desilo i kako stvari stoje on će ostati u katalonskom klubu. Barcelona sutra dočekuje Getafe, a Coutinho se našao u konkurenciji za meč i očekuje se da će zaigrati.

Večeras se Coutinho oglasio na Instagramu emotivnom porukom, te je poručio da je iza njega veoma težak period.

"Spreman sam za bitke. Ovo je bio težak period za mene, ali sam uvijek pozitivno razmišljao i znao sam da je ovo dio mog razvijanja kao profesionalca i ljudskog bića. Danas sam spreman i uzbuđen sam što ću moći raditi ono što volim najviše u svom životu", piše Coutinho i nastavlja.

"Prvo, želim da se zahvalim Bogu što je bio uz mene uvijek i što sam bio uvijek fokusiran na svoje snove i vjerovao da postoji svjetlo na kraju tunela. Želim da se zahvali svojoj supruzi i djeci za svu podršku u ovim teškim mjesecima, mojim roditeljima, rođacima i prijateljima koji su bili uz mene".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zahvalan sam doktoru Rodrigu Lasmaru koji je imao uspješnu operaciju i dao mi podršku u oporavku. Barceloni i klupskim ljekarima i fiziotarapeutima Renatu i Rafaelu koji su mi pomogli da se oporavim. Tu je i fitnes trener Leonel koji me održao u fizičkoj formi. Hvala i svakom navijaču koji je bio uz mene u svakom trenutku".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTIRFrFCs9U/[/instagram]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...kakav posao Liverpoola uvaljivanje ovog panja za 100 i kusur miliona...steta sto im ne uvalise i Origija kad su ga trazili,kakvi su mutavci moglo se i za njega uzeti 40 miliona :D
7 5
Arnel925
Levat
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi