Barcelona ozvaničila brojeve: Nekoliko je bitnih promjena
Foto - EPA

7, 10 i 11 dobili nove vlasnike

Barcelona ozvaničila brojeve: Nekoliko je bitnih promjena

M. Šljivak

Katalonski velikan Barcelone ozvaničila je danas brojeve za novu sezonu.

Nakon završetka prelaznog roka nekoliko je bitnih promjena, pa je tako klub dobio novu 'sedmicu', 'desetku', kao i novog vlasnika broja 11.

Nasljednik Messijeve 'desetke' je Ansu Fati. On će u budućnosti nositi kultni broj, a odluku da promijeni broj donio je i francuski fudbaler Ousmane Dembele.

On je ostavio broj 11 i uzeo je dres sa brojem sedam kojeg je do jučer nosio Antoine Griezmann, dok će broj 11 pripasti mladom austrijskom fudbaleru Yusuf Demiru.

Miralem Pjanić je zadržao svoj broj 8, a novo pojačanje Luuk de Jong uzeo je dres sa brojem 17.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je dobro ušla u novu sezonu. Iz tri odigrana meča osvojeno je sedam bodova, ali izuzev prvog kola igra tima Ronalda Koemana nije bila uvjerljiva.

Nakon reprezentativne pauze Kataloncima slijedi veliki izazov i duel protiv Bayerna u Ligi prvaka. Meč La Lige protiv Seville im je odgođen.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi