Sramotno je ono što je Barca uradila navijačima Espanyola, ali takav odgovor nisu očekivali

Ni oni nisu ostali dužni

Sramotno je ono što je Barca uradila navijačima Espanyola, ali takav odgovor nisu očekivali

Endin Čaušević

Nakon više od mjesec dana pauze navijači Barcelone danas su konačno na sceni mogli da prate svoj klub i to u gradskom derbiju protiv Espanyola, ali na kraju nisu mogli biti zadovoljni jer je ljuti rival uspio da osvoji bod na Camp Nou u utakmici koja je na kraju završena rezultatom 1:1.

Barcelona posljednjeg dana 2022. godine nije uspjela da nastavi s odličnim igrama u domaćem prvenstvu, jer je katalonski klub na stadionu Camp Nou samo osvoji jedan bod u okršaju protiv Espanyola.

Blaugrana će ipak kao prvoplasirana ući u novu godinu iako ima isti broj bodova (38) kao i Real Madrid, ali sigurno da su domaći danas očekivali sigurna tri boda protiv gradskog rivala koji je uspio da pokvari Barci prazničnu atmosferu.

Međutim, uoči ove utakmice gradskih rivala bilo je dosta kontroverzi koje su počele prije dva dana kada je Barcelona potvrdila da Robert Lewandowski može igrati iako je nedavno suspendovan.

Lewandowski je dobio tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona protiv Osasune, ali Barcelona se žalila na tu odluku La Lige i na kraju je Civilni sud u Madridu odlučio da tu suspenziju odgodi i da dozvoli Lewi da igra danas.

To je izazvalo nevjerovatno nezadovoljstvo čelnika i navijača Espanyola koji su se protivili što Barcin najbolji igrač može igrati, te su smatrali da je to velika nepravda prema njihovom klubu.

Oglasi

No, ono što je posebno bilo u centru pažnje jesu gostujući navijači za koje je Barcelona spremila danas "poseban tretman". Poznato je da traju radovi na Camp Nou i da je kapacitet smanjen, ali u Espanyolu nisu mogli da vjeruju šta je uradio njihov rival.

Oni su navijačima Espanyola prepustili tek nešto više od 100 ulaznica i smjestili su ih na vrh tribine, te se španskoj javnosti nije baš svidio takav potez čelnika Barcelone.

Smatraju da je Barcin potez bio sramotan jer na stadionu i pored radova može biti preko 95.000 navijača, a gradskom rivalu dali su zaista sramotan broj karata.

Ipak, navijači Espanyola nisu dopustili da ih Barca na takav način posrami i zbog svega što se dešavalo prethodnih dana uopšte se nisu željeli pojaviti na današnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dio tribine gdje su trebali biti smješteni gostujući navijači ostao je prazan tokom cijele utakmice što je jasan protest fanova Espanyola na potez Barcelone.

Sigurno je da ni u Espanyolu neće ostati dužni na takve provokacije i da će već prvom prilikom željeti da se osvete Barceloni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti